[mythtv-users] LIRC Problem, MTV.20, FC5

Nick knowledgejunkie at gmail.com
Sat Sep 30 19:10:45 UTC 2006

On 29/09/06, Tom Greer <trgreer at gmail.com> wrote:
> Yesterday, I wrote to moan about yum dependency problems - and the
> recommendation was to switch to smart.
> Thank you.  Smart works like a charm.
> I've moved along through Jarod Wilson's how-to on FC5.  I've followed the
> script faithfully.
> I installed lirc via smart using the commands:
> # smart install lirc-kmdl-$KVER
> # smart install lirc
> Everything went smooth, with no error messages.
> When I started the lirc daemon using "/sbin/service lircd start", the
> command prompt returns with no message (no OK or FAILED).
> Eyeballing the log  at /var/log/messages, I could not see any entries
> relating to lirc. "cat /var/log/messages | grep lirc" also came up empty.
> Further inspection shows that there were no lirc devices created.  "ls -l
> /dev/lir* returns nothing.
> And "lsmod" does not list any modules relating to lirc.
> So I tried a "smart reinstall" for both of the above files.  No change.
> Next I performed a "smart remove" for both followed by a "smart install".
> No change.
> Is there a problem with the package?  I noticed that on Sept 21, trey at
> verustech posted a message detailing the same symptoms.  In reading his
> post, it appears that he downloaded the tarball and compiled his own files.
> Any ideas on how to proceed?

Have you actually loaded the LIRC modules or rebooted with the sysinit
patch per Jarod's HOWTO?


MythTV Official wiki:
MythTV users list archive:

More information about the mythtv-users mailing list