[mythtv-users] Hauppauge PVR500 MCE Remote Doesn't Work

Andrew Davis andrew at nccomp.com
Tue Sep 26 17:11:24 UTC 2006

Could you post your /etc/lircd.conf for me?

mikepolniak wrote:
> On 14:54 Mon 25 Sep     , Andrew Davis wrote:
>> My hardware includes the Hauppauge PVR-500 MCE w/ Remote (I bought the 
>> bundle that includes the remote and receiver after reading at various 
>> places that it works). Unfortunately, I think I have a newer one and it 
>> doesn't work. Mine meets the "grey and black" description, but it 
>> completely lacks "four colored buttons" as the ones that are working 
>> seem to have. In a nutshell, I plugged in the receiver to the USB port 
>> and dmesg showed it. I went through all the lirc installation steps, but 
>> when I open up irw (either as the mythtv user or root) and press buttons 
>> on the remote, I get nothing.... nothing at all. I've tried forcing it 
>> to work with different module options (lirc_i2c, lirc_mceusb, 
>> lirc_mceusb2). The (current) relevant portions of my /etc/modprobe.conf 
> My remote looks identical to the one in your pictures but its marked RC6
> ir on the back and MX 5 50 6 in the battery compartment. You don't
> mention creating your lircrc file that maps the remote keys to mythtv.
> This is the lircrc config file i edited for my remote:
> http://www.abarbaccia.com/mythtv/lircrc
> You may need to put the lircrc file in a few different places and symlink
> so its found, then restart lircd and mythfrontend. I did this back in
> January and if i remeber correctly i may have even needed a reboot for
> this to work.  
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list