[mythtv-users] No audio; two weeks and still unsolved

Jeff Bevis digijock223 at yahoo.com
Tue Sep 26 04:29:52 UTC 2006

Hi All,

I'm finally at my wits end.  I cannot seem to get ALSA audio working 
with Myth.  After two weeks of searching, experimenting, and googling, 
nothing seems to bring forth audio from Myth... However, I have noticed 
that I am able to play sounds from the command line (with aplay).  I 
have set my audio device to "ALSA:default".  The mixer is also set to 
"default".  Help?


2006-09-25 15:50:26.876 Connecting to backend server: 
(try 1 of 5)
2006-09-25 15:50:26.885 Using protocol version 26
2006-09-25 15:50:26.908 TV: Attempting to change from None to WatchingLiveTV
2006-09-25 15:50:26.917 Using protocol version 26
0: start_time: 0.036 duration: 8589.932
1: start_time: 0.026 duration: 0.004
stream: start_time: 0.289 duration: 95443.795 bitrate=0 kb/s
2006-09-25 15:50:30.207 AFD: Opened codec 0xc27480, id(MPEG2VIDEO) 
2006-09-25 15:50:30.232 AFD: Opened codec 0xc25f70, id(MP2) type(Audio)
2006-09-25 15:50:30.247 Opening audio device 'default'.
*2006-09-25 15:50:30.369 mixer unable to find control Master
2006-09-25 15:50:30.369 mixer unable to find control Master
2006-09-25 15:50:30.371 NVP: Disabling Audio, reason is: mixer unable to 
find control Master
*X Error: BadMatch (invalid parameter attributes) 8
  Major opcode:  141
  Minor opcode:  14
  Resource id:  0x147
2006-09-25 15:50:31.039 New DB connection, total: 3
2006-09-25 15:50:31.040 TV: Changing from None to WatchingLiveTV
2006-09-25 15:50:31.040 Realtime priority would require SUID as root.
2006-09-25 15:50:31.207 Connected to database 'mythconverg' at host: mango
2006-09-25 15:50:31.312 Video timing method: USleep with busy wait

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060925/deb2b1e4/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list