[mythtv-users] mytharchive: DVD doesn't play

Aaron segaera at mcmaster.ca
Sun Sep 24 14:14:10 UTC 2006

I tried to burn a DVD with mytharchive.  When I put in the DVD, the menu
comes up fine, but when I try to play one of the videos, it crashes
after a few seconds.  This occurs when playing the disc on a standalone
DVD player or on the computer.

I'm using mythtv 0.20 and Ubuntu 6.06

Looking in mytharchive's working directory, the transcoded video files
play fine.  According to the logs, everything went ok until the burning
of the DVD.  Here is the error message in mythburn.log:

Burning ISO image to /dev/dvd
Executing 'mkisofs -dvd-video -V MythTV BurnDVD /opt/mythtv/tmp/work/dvd
| builtin_dd of=/dev/dvd obs=32k seek=0'
INFO:   UTF-8 character encoding detected by locale settings.
        Assuming UTF-8 encoded filenames on source filesystem,
        use -input-charset to override.
/dev/dvd: "Current Write Speed" is 1.0x1385KBps.
  0.28% done, estimate finish Sun Sep 24 04:36:29 2006
  0.55% done, estimate finish Sun Sep 24 03:51:37 2006
  0.83% done, estimate finish Sun Sep 24 03:36:34 2006
  1.11% done, estimate finish Sun Sep 24 03:29:05 2006
  1.39% done, estimate finish Sun Sep 24 03:25:46 2006
:-[ WRITE at LBA=62c0h failed with SK=5h/ASC=21h/ACQ=02h]: Invalid argument
:-( write failed: Invalid argument
/dev/dvd: flushing cache
/dev/dvd: updating RMA
/dev/dvd: closing disc
/dev/dvd: reloading tray
mkisofs: Broken pipe. cannot fwrite 32768*1
Finished burning ISO image
Finished processing jobs!!!

It looks as though the burn process failed early on. The error messages
are cryptic to me.  Any ideas on what the problem is?

More information about the mythtv-users mailing list