[mythtv-users] connection timeout (frontend won't talk to backend on same system)

Chris McCuller cpmccull at valdosta.edu
Tue Sep 19 19:30:47 UTC 2006

when I said both NICs would let me browse the net, I meant either eth0 
or eth1 active with the correct IP settings (assigning IP info statically).

Chris McCuller                                 cpmccull at valdosta.edu
Computer Support Specialist I                  229.249.2725 (w)
Video Conferencing                    (webcam)
Special Education & Communications Disorders
College of Education
Valdosta State University

Chris McCuller wrote:
> running FC5 with latest yum updates/upgrades
> myth .20
> when starting the frontend and trying to watch livetv, I get an error 
> saying 'Could not connect to the master backend server - is it running? 
> Is the IP address set for it in the setup program correct?'
> the answers are YES, it is running, and I DON'T KNOW if the IP address 
> is correct. I've tried and my local IP address. I've got 2 
> NICs (3COM 905c and Nvidia Nforce3) and both will let me browse the net, 
> but Mythfrontend will not for the life of it see the backend process 
> running. There is no firewall running. The frontend and backend are on 
> the same box.
> I've dug around online, and haven't found anything like this. It's 
> probably something small and random (ie something that'll make me feel 
> dumb when it's brought to my attention) that I missed. any suggestions?

More information about the mythtv-users mailing list