[mythtv-users] OT. Howto diagnose machine dying/crashing

Henri Paasovaara henri at paasovaara.net
Fri Sep 15 16:39:10 UTC 2006

Have you tried to test your memory chips? You could try it with memtest86+
I had chips which didn't work with motherboard I had. So I had to change
back to old mb.

"Tell me and I will forget. Show me and I will remember.
Involve me and I will understand!"   --Confucius

2006/9/15, Mark <mark at ripitup.ca>:
> Combined NFS server / mythfront end box. Mythbackend on another machine
> uses
> the NFS.
> I have a 1TB software raid ( 4 x 320 IDE drives ) and a single sata drive
> (
> FC5 OS is on it ).
> About every week or 10 days, this box just up and dies.  No
> /var/log/messages
> entries ( you just see the reboot ), nothing on the screen etc...
> I have a 410 watt power supply, a couple of fans, it seems cool, low load
> etc....
> I am not sure what could be causing this and I am getting no info from it
> that
> helps me diagnose it further.  SMART tests on the disks show all OK.  It
> does
> seem to be load related because I have reproduced it once by transfering a
> hundred or so gigs of data into it and it died then.
> FC5, mdadm raid..
> The RAID is broken into one drive per bus ( onboard primary and secondary
> and
> an IDE PCI card with pri and sec as well ) I use to have all 4 drives on
> the
> master/slave of the built in IDE ports, but broke them up into their own
> bus
> as I thought that might be causing this.
> Any thoughts on what to try, look for, etc....?
> Thanks!
> Mark
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060915/b7c9307c/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list