[mythtv-users] Upgrade motherboard/CPU without reinstalling FC5?

list at onnow.net list at onnow.net
Fri Sep 8 13:41:57 UTC 2006

Go with the latest kernel 2.6.17.... and also install "yum install  
I had the same thing.  That should fix you up.


Quoting "kanetse at gmail.com" <kane.tse at gmail.com>:

> On 9/7/06, Nick <knowledgejunkie at gmail.com> wrote:
>> On 07/09/06, kanetse at gmail.com <kane.tse at gmail.com> wrote:
>> > I have got a dedicated backend running MythTV-0.19-fixes.
>> > Unforunately, the motherboard got fried somehow when I was plugging in
>> > into a newly purchased UPS for the first time.  I replaced the
>> > motherboard and CPU; then just turned it on with the same install of
>> > FC5.  It can run and record shows, but it is somewhat unstable (kernel
>> > panic twice in 4 days).
>> >
>> > I noticed that the kernel panic is being caused by the ivtv module.
>> > Is there anyway I can salvage this installation without having to
>> > reformat my HDD and reinstall FC5?
>> As Mark suggests, it's very manageable to swap out hardware and have
>> the system some back up afterwards with little or no fixing required.
>> Do the obvious things like running memtest86 on the new hardware and
>> checking your disks, then tackle ivtv.
> Well, I went ahead and did the entire reformat of the system.  As
> other users have suggested, it's better just to eliminate all the
> problems now, and then you know your existing problems are new ones.
>> > The old system was a Soyo P4VTE and a Celeron D340 (2.93 GHz), the new
>> > system is a Athlon XP-M 2800 ECS 741GX-M.
>> >
>> > My bt8x8-based ATi TV Wonder PCI also no longer records with sound, I
>> > suspect this is due to the ivtv replacing the msp3400 module that
>> > comes with the kernel.
>> On 2.6.17/ivtv 0.7 the only ivtv modules required should be ivtv and
>> ivtv-fb - the other kernel modules that used to clash are now in the
>> kernel so you shouldn't expect problems with those (might need to fix
>> up your modprobe.conf file in case you have any old ivtv aliases in
>> there).
> So on my freshly reinstalled FC5, the kernel got upgraded to 2.6.17,
> and once again; no sound on the bt8x8 card.  It's gotta be a problem
> with the ivtv-0.7 or the msp3400 module in kernel 2.6.17, because I
> downgraded to kernel 2.6.16 and ivtv-0.6 and now both bt8x8 and ivtv
> cards have sound again.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list