[mythtv-users] AverMedia A180 pcHDTV HD5500 hate each other?

Chad masterclc at gmail.com
Fri Sep 1 21:26:33 UTC 2006

On 9/1/06, Jeff Wormsley <daworm at comcast.net> wrote:
> Chad wrote:
> > lsmod:
> > Module                  Size  Used by
> > saa7134_dvb            11588  0
> > saa7134               106848  1 saa7134_dvb
> > compat_ioctl32          1280  1 saa7134
> > ir_kbd_i2c              6736  1 saa7134
> > tda1004x               14724  1 saa7134_dvb
> > Anything else I missed I'll be happy to reply with, just let me know
> > what else you want to see.
> Chad,
>    Do you load the saa7134 kernel module, the saa7134_dvb module, or
> both?  My A180 only runs if I blacklist the saa7134 module and then load
> saa7134_dvb (I'm on FC4, so for me this is in modprobe.conf).  Try
> "modprobe -r saa1734" then "modprobe saa1734_dvb" and see if it starts
> working (assuming that's how it's done in Gentoo, been a couple of years
> since I used it).
> HTH,
>   Jeff.
> _______________________________________________

Thank you for the follow up!  The saa7134 does get loaded along with
the saa7134-dvb.  If I try to remove the saa7134, I get a message
telling me it's in use by the saa7134-dvb.  If I move the saa7134
outside the module tree (mv
/lib/modules/kernel-version/kernel/drivers/media/.../saa7134.ko /tmp &
depmod -ae) I get unresolved symbol errors when trying to load the


At least I'm thinking along the same lines as what the fix might be,
somehow getting the 7134 not loaded...



More information about the mythtv-users mailing list