[mythtv-users] HDTV Tuner Card help

jack snodgrass mrlinuxgroups at gmail.com
Fri Oct 6 23:54:14 UTC 2006

My system was working fine... very recently, I noticed that I lost one
of my tuners.

I have two HDTV Tuner cards installed:
DVICO Fusion HDTV 5 Lite

the divoc card has stopped loading... I'm not really sure what to look
for to fix it....

I've got FC5 - 2.6.17-1.2174_FC5 - I think that is what I had the other day...

dmesg shows:
Linux video capture interface: v1.00
b2c2-flexcop: B2C2 FlexcopII/II(b)/III digital TV receiver chip loaded
flexcop-pci: will use the HW PID filter.
flexcop-pci: card revision 2
ACPI: PCI Interrupt Link [APC4] enabled at IRQ 19
GSI 19 sharing vector 0x32 and IRQ 19
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:09.0[A] -> Link [APC4] -> GSI 19 (level,
low) -> IRQ 50
DVB: registering new adapter (FlexCop Digital TV device).
b2c2-flexcop: MAC address = 00:d0:d7:30:1d:82
b2c2-flexcop: i2c master_xfer failed
i2c_adapter i2c-1: nForce2 SMBus adapter at 0x1000
i2c_adapter i2c-2: nForce2 SMBus adapter at 0x1040
bttv: driver version 0.9.16 loaded
bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
b2c2-flexcop: i2c master_xfer failed
b2c2-flexcop: i2c master_xfer failed
nxt200x: nxt200x_readbytes: i2c read error (addr 0x0a, err == -121)
Unknown/Unsupported NXT chip: 00 00 00 00 00
b2c2-flexcop: i2c master_xfer failed
lgdt330x: i2c_read_demod_bytes: addr 0x59 select 0x02 error (ret == -121)
bcm3510: Revision: 0x1, Layer: 0xb.
b2c2-flexcop: found the bcm3510 at i2c address: 0x0f
DVB: registering frontend 0 (Broadcom BCM3510 VSB/QAM frontend)...
b2c2-flexcop: initialization of 'Air2PC/AirStar 2 ATSC 1st generation'
at the 'PCI' bus controlled by a 'FlexCopIIb' complete
bttv: Bt8xx card found (0).
ACPI: PCI Interrupt Link [APC3] enabled at IRQ 18
GSI 20 sharing vector 0x3A and IRQ 20
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:08.0[A] -> Link [APC3] -> GSI 18 (level,
low) -> IRQ 58
bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:01:08.0, irq: 58, latency: 32, mmio: 0xfdfff000
bttv0: using:  *** UNKNOWN/GENERIC ***  [card=0,autodetected]
bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
bttv0: using tuner=-1
bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... found
forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.54.
bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... found
tda9875: TDA9875 Rev.0 detected at 0xb0
tda9875: init
bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... found
ohci_hcd: 2005 April 22 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
tda7432 3-0045: chip found @ 0x8a (bt878 #0 [sw])
bttv0: i2c: checking for TDA9887 @ 0x86... found
e100: Intel(R) PRO/100 Network Driver, 3.5.10-k2-NAPI
e100: Copyright(c) 1999-2005 Intel Corporation
tda9887 3-0042: chip found @ 0x84 (bt878 #0 [sw])
tda9887 3-0043: chip found @ 0x86 (bt878 #0 [sw])
tda9887 3-004b: chip found @ 0x96 (bt878 #0 [sw])
bttv0: registered device video0
bttv0: registered device vbi0

lspci shows:
01:08.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video
Capture (rev 11)
01:08.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio
Capture (rev 11)
01:09.0 Network controller: Techsan Electronics Co Ltd B2C2 FlexCopII
DVB chip / Technisat SkyStar2 DVB card (rev 02)

anyone have any idea why my dvico card is not loading...
what other info do I need?


More information about the mythtv-users mailing list