[mythtv-users] ATI Radeon 9600 / MythTV Issue

sarvin sarvinc at fastmail.fm
Mon Nov 13 20:55:32 UTC 2006

On Nov 13, 2006, at 1:07 AM, Rick Stone wrote:

> I have a 9600 in my Myth box.  I was running Ubuntu Dapper and  
> Myth .19, and upgraded to .20.  After a few weeks of running .20,  
> things started falling apart (lirc stopped responding, and then  
> there was a unrecoverable -- within my scope of knowledge -- mysql  
> problem).
> I decided to load Edgy and Myth .20 from the repos.  The install  
> went fairly smooth, but I canNOT seem to get video to display  
> correctly on my TV.  I have an older CRT television.  When I use my  
> VERY old LCD for setup, I can get it to work perfectly, but when I  
> unplug and reboot (as I used to before reinstalling) I can't get  
> video to display correctly.  The desktop looks fine, but when I  
> play video with Xv enabled (either through Myth or Totem) it looks  
> as if the aspect ratio has doubled in length and I only get to see  
> the top half stretched to fill the screen.  When I turn Xv off, I  
> get video fine through Totem, but with the internal Myth player the  
> aspect ratio is adjusted to fit into 4:3 and the normal adjustment  
> doesn't do anything to the video.
> Any ideas or help?   Yes, I know, I should trash the old ATI card  
> and get an Nvidia, but I'm trying to save some cash.  Especially  
> when everything worked "fine" before I reinstalled.
> Thanks.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Under "Devices" set Option "VideoOverlay" to "off"

Hope that helps.

More information about the mythtv-users mailing list