[mythtv-users] Transcoding using the SVN build now results in a Green Squiggly Mess

Osma Ahvenlampi oa at iki.fi
Tue May 23 06:36:38 EDT 2006

On ti, 2006-05-23 at 09:08 +0200, Niels Dybdahl wrote:
> I think that the problem occurs already during recording. Any recoding
> made with 0.19-126 will be messed up when transcoding even if the
> transcoding occur with 0.19-128.
> I have not yet seen any problem with recordings made with 0.19-128
> (except that closed captioning subtitles are lost). 

The recording I posted a fraction of (at
http://www.fishpool.org/misc/mythtv-dvb-capture-fails-libmpeg2.mpg) was
made using 0.19-128. I'm afraid I don't know how to exactly tell which
SVN version this applies to, although the last RPM changelog entry is

* Wed May 03 2006 Axel Thimm <Axel.Thimm at ATrpms.net>
- Update to latest svn fixes (r9850).

I just tried to access mythweb, and the backend started churning out
errors I think are related to the problem (I assume these are caused by
the thumbnailer trying to decode the videos). The backend just crashed,
too, but without a stack trace.

[mpeg2video @ 0x1289a44]get_buffer() failed (stride changed)
2006-05-23 13:29:59.977 AFD Error: Unknown decoding error
[mpeg2video @ 0x1289a44]get_buffer() failed (stride changed)
2006-05-23 13:29:59.980 AFD Error: Unknown decoding error
2006-05-23 13:30:00.375 GetNextFreeFrame() unable to lock frame 100 times. Discarding Frames.

Osma Ahvenlampi   <oa at iki.fi>    http://www.fishpool.org

More information about the mythtv-users mailing list