[mythtv-users] myth2ipod script problems....

Jon Larson jtlarson at u.washington.edu
Tue May 23 00:34:34 UTC 2006

I think I know part of the answer to my question-- I think the error is
caused by the fact that myth2ipod is using the nuvexport --transcode switch
when it is run as a "User Job" in Myth, but not when it is run from the
command line. That creates the error below because xvid does not appear as
an option when using the --transcode switch.
So assuming the above is true, my questions would be: 
1. Why is nuvexport using transcode instead of ffmpeg just because it's
being started by Mythtv? Is that normal behavior?
2. What can I do to change the behavior or add the appropriate functionality
to mythtranscode?


From: mythtv-users-bounces at mythtv.org
[mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Jon Larson
Sent: Monday, May 22, 2006 3:57 PM
To: mythtv-users at mythtv.org
Subject: [mythtv-users] myth2ipod script problems....

I'm running Knoppmyth R5B7, and I have set up the myth2ipod script and
accompanying settings, but I can't get it to finish when running as a "User
Job" at the end of a recording. When I examine the mythbackend log, I see
the process start and get to the point where the transcoding begins, then it
shows this:
ffmpeg had critical errors:
Unknown video codec 'xvid'
Nuvexport encoding seems to have failed

Before you conclude that ffmpeg isn't compiled with xvid support, you should
know that I can run the myth2ipod script from the command prompt and it
works fine. When I do this, I use the mythtv user account and run the exact
same command as provided on the site,  except that I fill in the FOLDER and
FILE variables: /usr/local/bin/myth2ipod "/myth/tv"
Since that works perfectly I open mythtv-setup and entered that exact same
command as a seperate user job--just in case it is a problem with the FOLDER
and FILE variables. That job failed just like the first user job.
The final bit of testing I did was to pull the full formatted command that
myth2ipod uses to execute nuvexport out of the failed job in the mythbackend
log, and run it manually: /usr/local/bin/nuvexport --chanid07
--start 060522115500 --mode=iPod --nice  --nodenoise --nodeinterlace
--nomultipass --filename07_20060522115500.temp --path=/myth/ipodfeed/
<---This also works. 
So now I'm not sure where else to look... Any ideas? If it would help to see
the complete entry from mythbackend.log or anything else I can post that,
but all the mythbackend log really shows (in addition to the above error) is
the job setup that preceeds the error, and the subsequent failure of MP4Box,
etc., which depend on the successful transcode--i.e. nothing out of the
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060522/81dee597/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list