[mythtv-users] mythbackend stops recording after first completed recording

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Wed Mar 15 22:50:59 UTC 2006

On 03/14/2006 11:41 PM, Jim O'Neill wrote:

>  Michael T. Dean wrote:
> > On 03/04/2006 09:54 PM, Jim O'Neill wrote:
> >
> >> Consistently after mythbackend is started it will record the next
> >> scheduled recording as it should but any scheduled recordings
> >> after the first are not recorded. There are no obvious (to me)
> >> symptoms. If i restart mythbackend, it will the begin to record
> >> the program missed either automatically or after it is
> >> reactivated. According to the date/time stamp of the
> >> 'Housekeeping' messages, mythbackend is not hung but if
> >> mythfrontend is running it will be unable to connect to
> >> mythbackend.
> >
> >
> > MySQL 5? If so, perhaps you're losing the connection in the
> > scheduler, so your scheduled recordings list goes blank.
>  While i knew MySQL 5 wasn't my problem as i'm using 4.1.11 your
>  suspicion that it might be a database problem matched my own so i
>  thought i'd better dig deeper. I monitored connections using
>  mysql-admin and i'm not dropping connections - this likely supported
>  by the fact that the housekeeping thread continues to run even though
>  mythbackend stops recording and mythfrontend loses connection to the
>  backend. I backed up the my database, and tried with an empty
>  database but i had the same problem. I don't believe i have a
>  database problem.
>  I don't know where to go from here. This is fast becoming very
>  frustrating although i took this on a project in part as an
>  opportunity to learn Linux and this i'm doing <g>. The fact that the
>  backend always stops upon finishing the first recording after the
>  backend is started/restarted seems to point to Myth as the source of
>  the problem. It never stops mid recording, is not random in any way,
>  and the recording it does complete are of good quality.
>  Below is the most recent log entry with some additional logging
>  options turned on. I turned off autoexpire and the jobqueue only to
>  remove the noise from the log, they don't make a difference to
>  whether it works or doesn't. I'd appreciate any suggestions from
>  anyone reading this. Thanks. Jim
>  mythbackend -v all,nodatabase --noautoexpire --nojobqueue 2006-03-14

What if you don't use "nodatabase"?


More information about the mythtv-users mailing list