[mythtv-users] LVM problem upgrading to FC5

Argus Array argusarray at gmail.com
Mon Jun 26 16:40:38 UTC 2006

Thanks for the replies -- despite the mixed news on whether I have hosed my
data or not.  I guess the lesson is to consult these mailing lists before
diving in and mucking things up.

I've been digging around a bit and I found that /etc/lvm/archive has some
information that might be useful for restoring my LVM data.

I've attached the latest VGforMythTV_00008.vg data (before the versions for
the new ones that I mistakenly created).

I read on this blog:

that this information could be used to recreate my physical volumes using a
command like this:
[mythtv localhost archive]# /usr/sbin/pvcreate -u
J3hQY6-8yfK-pMPS-dGhN-WFig-ENnC-LSR2nn /dev/hdb1
  Can't initialize physical volume "/dev/hdb1" of volume group "VGforMythTV"
without -ff

I am hesitant to use the "-ff" (force) command without knowing what the
impact will be.  Any advice?




# Generated by LVM2: Mon Apr 11 22:59:52 2005

contents version 
description /dev/VGforMythTV/video'"

creation_host 2.6.10-1.737_FC3 #1 Mon Jan 10 13:50:10 EST 20
05 i686
VGforMythTV {
        id         seqno         status         extent_size         max_lv         max_pv 
        physical_volumes {

                pv0 {
                        id                         device 
                        status                         pe_start                         pe_count                 }

                pv1 {
                        id                         device 
                        status                         pe_start                         pe_count                 }
 logical_volumes {

                video {
                        id                         status                         segment_count 
                        segment1 {
                                start_extent                                 extent_count 
                                type                                 stripe_count 
                                stripes                                         "pv0", 0

On 6/26/06, Indulis Bernsteins <indulis.b at au1.ibm.com> wrote:
> >>> Any ideas?  Have I deleted all my data?
> Argus... sory to say but yes I think you have trashed your data.
> LVM was most likely intact after your FC5 upgrade.  When you ran the
> pvcreate and vgcreate commands you overwrote all of the old Volume Group and
> Physical Volume info that was stored on your disks.  You *should* have run
> vgscan.  You would probably have found the volume groups, maybe under
> /dev/mapper/xxxxxx (I dont know as I don't run FC this is where they appear
> under Ubuntu).  Anyway, the LVM howtos at http://www.tldp.org are pretty
> detailed, and worth consulting BEFORE you run any LVM "create" commands.
> Anyway, try the vgscan now, you should see some info about what is there.
> Sorry to be the bearer of bad tidings...
> Indulis
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060626/95c96fb7/attachment-0001.htm 

More information about the mythtv-users mailing list