[mythtv-users] irexec and power button issue

Tom Lichti tom at redpepperracing.com
Mon Jun 19 19:12:38 UTC 2006

Klaubert Herr da Silveira wrote:
> --- Tom Lichti <tom at redpepperracing.com> wrote:
>> Works fine for me. Have you tried running the mythpowerbutton.sh script 
>> from the command-line to see if there are any error messages?
>> Tom
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> Running it from command line works, the problem is with irexec.
> Klaubert
Okay, is irexec set to run when the users session starts? I have mine in 
a script (I don't remember why) that is called when X starts. My system 
is running fluxbox window manager, in the 'apps' startup I have:

> [startup] {/usr/local/bin/irstart}
> [startup] {/usr/local/bin/mythpowerbutton.sh}
And in irstart I have:

#! /bin/bash

killall irexec

/usr/local/bin/irexec 2>&1 &

and mythpowerbutton:

STATUS=`ps -e | grep $PROG | grep -v grep | wc -l | awk '{print $1}'`

if [ $STATUS -eq 0 ]
    nvidia-settings -l
    ( $PROG -v important,general,playback > /var/log/mythfrontend.log & )
    killall $PROG
exit 0

Other than that, I have the same setup as you. My mythpowerbutton.sh 
does have suid on it:

mythtv at htpc:~/.mythtv$ ls -l /usr/local/bin/mythpowerbutton.sh
-rwsr-sr-x  1 root root 274 May 18 18:45 /usr/local/bin/mythpowerbutton.sh

That might be part of it, not sure though.


More information about the mythtv-users mailing list