[mythtv-users] PCHD3000 DVB recording

Greg Woods greg at gregandeva.net
Tue Jun 13 00:31:27 UTC 2006

On Mon, 2006-06-12 at 15:57 -0700, Patrick Mansfield wrote:

> Is non-QAM OTA (for *any* channel you can actually receive ...) working
> properly?

I don't have an OTA antenna. My system is down in the basement, and the
area I live in (close to the front face of the Rocky Mountains) is
notorious for bad reception.

> Can you download and playback any HD video without problems?

Yes. A couple of brief periods during which my Firewire worked, I got a
couple of HD recordings that play back reasonably well. Besides, I know
it's in the recording and not the playback, because even the thumbnails
of HD3000 recordings that Myth displays have the problem.

> What are your hardware details?

Pentium 4 3.2Ghz w/hyperthreading
ASUS P4P800-E motherboard
PVR-500 as analog tuner (works great)
Nvidia GeForce 5500 video card

> I had a problem with the hd3000, OTA reception fine, but QAM got a lot of
> errors. 
> I replaced my brand new antec SP-450 with a new antec he-500 (or such) and
> the problem went away :-(

Is that a motherboard?

> Others have reported power supplies affecting hd300 QAM tuning, and
> (possibly) video cards also affecting it.

Not impossible I suppose, but I have no idea how to tell. I could try
the card in another machine, but I don't think I have another machine
with enough horsepower. Maybe if I don't do anything but record, my ASUS
Pundit-R with a Celeron 2.4Ghz could do it?

Right now it sure sucks, because I can't get either of my HD recording
devices to work (Firewire or HD3000), after I spent a few weeks finally
getting a good modeline for my TV so that I can do HD display.


More information about the mythtv-users mailing list