[mythtv-users] Videos start in background only when using remote

Kirk Grell kirkgrell at yahoo.com
Wed Feb 1 21:58:40 UTC 2006

Ok, I didn't realize it had native support (even though I read it in
the Myth Docs).  Reason being is because I installed MythTV via
Jarod's Fedora HowTo and I presumed it was not compiled with lirc
support (because the remote wasn't working).  So, I went the irxevent

So, when I turn off irxevent, MythTV is not picking up commands from
the remote.  How can I tell if MythTV was compiled with native lirc
support?  If I determine it wasn't compiled with it, is there an easy
way to get it added without having to recompile everything?  And if I
do have to recompile MythTV, what are the chances of it working even
though I previously installed MythTV via yum/smart?


--- Nick <knowledgejunkie at gmail.com> wrote:

> On 01/02/06, Kirk Grell <kirkgrell at yahoo.com> wrote:
> > For some time now, I've been using MythVideo on the frontend to
> watch
> > videos with no problems.  I just got lirc working and can now use
> a
> > remote for most things.  However, I've noticed that now, anytime
> I
> > use the remote to start a video, mplayer launches behind MythTV. 
> So,
> > I have to ALT-TAB to bring the playing video in to the
> foreground.
> >
> > Any idea what is causing this?  I only found one thread related,
> but
> > the issue didn't appear to be resolved.
> >
> > I'm using a serial receiver (homebrew) along with irxevent to
> send
> > the signal to MythTV and MythTV, as mentioned above, is using
> > mplayer.
> I guess it could be the use of irxevent that is causing the
> problem.
> Any reason why you're not using the native LIRC support in
> MythTV/mplayer?
> Nick
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 

More information about the mythtv-users mailing list