[mythtv-users] xine and audio/video sync

Kevin Prudente brewdente at yahoo.com
Sun Dec 24 01:44:59 UTC 2006

Thanks, that definately works!  Now I don't think I'll
dread watching 
DVDs anymore.  I used to not have this problem with a
previous mythtv 
box that I had (FC4, mythtv 0.19, xine ?.??).  Now
that I built a new 
one, well ... at least the problem is able to be dealt
with now.  One of 
the other things I've noticed is that menu navigation
in xine, using the 
remote, is kind of random.  'Event-Left' and
'Event-Right' don't really 
help me navigate the menus that easily.  Has anyone a
fix for this too?

Marco Nelissen wrote:
>> I'm using xine (v0.99.4) to watch my DVDs, stored
>> *.iso.  My audio 
>> and video are annoyingly out of sync.  Sometimes is
>> millisecond and 
>> virtually undetectable, other times the differences
>> is, at most, a 
>> second.  I've tried to change the audio/video sync
>> method in the xine 
>> configuration, but it seems that changing that
>> little/no 
>> improvement.  I've watched the *.iso's in mplayer
>> the video/audio is 
>> synced perfectly.  Am I better off just switching
>> mplayer to watch my 
>> iso files, or is there something I may be able to
>> to fix this issue?  
> I had the same problem, What I ended up doing was to
> two buttons to 'AudioVideoDecay-' and
> and I use those to adjust audio sync while playing.
> some reason that works while the option in the xine
> does nothing.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org

Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 

More information about the mythtv-users mailing list