[mythtv-users] UK EPG ITV Channels Problem

Mr. Demeanour mrdemeanour at jackpot.uk.net
Mon Dec 4 13:31:43 UTC 2006

Stuart Auchterlonie wrote:
> On Mon, Dec 04, 2006 at 09:07:53AM +0000, Ian Barton wrote:
>> I have been using tv_grab_dvb happily with Myth 0.20 and Ubuntu 
>> Edgy. However, over the last couple of days I have been getting no
>>  program descriptions with the ITV channels. The program start/stop
>>  times and the category are OK, but definitely no descriptions. 
>> Other channels work correctly.
>> Anyone else seen this?

I use tv_grab_dvb; I forced a grab when I read this post, and indeed the
ITV channels appeared exactly as described. For example, in MythWeb
programs appear as a shaded/colour-coded box, but with nothing in them.
I haven't particularly noticed this happening before, and the missing
data seems to start at 12:00am 4 Dec 2006. E.g.:

<programme channel="8263.dvb.guide" start="20061205220000"
         <category>News / Current Affairs</category>

E4+1 is also affected. So is BBC THREE:

<programme channel="4351.dvb.guide" start="20061204053200"

No doubt other channels are affected too. In fact it looks as if only
BBC1, BBC2, Film4, News24 and Sky3 have data at the moment.

These grab excerpts are taken from the output of tv_grab_dvb.

> It sometimes happens that the cross carried EIT data isn't as 
> complete as it should be. You see this on the STB occasionally as 
> missing program information while tuned to certain channels.
> This is one of the reasons the built in EIT scanner visits all 
> multiplexes to make sure it has a complete view of the EIT data.
> I exclusively use the EIT scanner and have no problems with the guide
>  information. Any reason you aren't using the EIT scanner?

I've never been able to get it to work at all. Or rather, it worked in a
previous reincarnation of this box (KnoppMyth), but I have since
Debianised it, upgraded to 0.20, and it's no longer the same box. I
haven't really tried to figure out why EIT scans don't work yet.

I run grabs manually, and sometimes they don't work. In these cases I
run the grab again in an hour or so, and then they usually seem to work
out OK.


More information about the mythtv-users mailing list