[mythtv-users] Clipped video from Motorola DCT-6200

Tad Hunt tadhunt at gmail.com
Sun Dec 3 22:25:40 UTC 2006


I have some more data.  It seems that I can capture HD channels
without any clipping, but if I try to capture a SD channel, it gets
clipped as described below.  In addition, if I view the DCT-6200 video
output (either RF or Component Video), I see the same clipping.

In fact, the video looks fine until I start 'test-mpeg2', or MythTV,
at which point it switches to the right-side-clipped-off state.

FWIW, I'm in the Sunnyvale, CA (South San Francisco Bay Area), and my
provider is Comcast.  Is there anyone else in this area that has
noticed this problem?


On 12/2/06, Tad Hunt <tadhunt at gmail.com> wrote:
> Folks,
> I've been struggling with getting video capture working reliably from my
> DCT-6200 (Comcast). The problem is that the right side of the picture is
> clipped off.
> I tried capturing using both MythTV and the 'test-mpeg2' command, with
> identical results.
> I've tried Xine and Mplayer and Mythtv for playback, and they all show the
> same results.
> Here's a screenshot (too big for an attachment) from Xine showing the
> clipping:
> http://www.csh-east.org/tad/dc6clipping.png
> Does anyone with some firewire video expertise have a clue about how to fix
> this?
> Here's the relevant version & cmdline info:
> DCT-6200:
> SW 74.53-3321
>  MCA 0-4, 1-8192, 2-16505, 3-33457
> Firmware 16.20
>  Linux (Ubuntu 6.10):
> tad at media:~$ uname -a
>  Linux media 2.6.17-10-generic #2 SMP Fri Oct 13 15:34:39 UTC 2006 x86_64
> GNU/Linux
> Capture command:
>  tad at media# 6200ch -s <channel#>
> tad at media# test-mpeg2 -r 1 foo.mpg
> Thanks,
> -Tad

More information about the mythtv-users mailing list