[mythtv-users] pcHDTV HD-3000 2.0 Drivers

David Sims dl.sims at comcast.net
Fri Jun 10 12:43:31 UTC 2005

On Jun 9, 2005, at 8:35 PM, Blair Preston wrote:

> First, thanx for the responce Greg.
> Actually, I have Over the Air Digital ATSC (in the States, pulling 
> from a
> Digital Antenna). And the tuner card is actually working as I am able 
> to pull
> up a picture using mplayer /dev/video2 .  The tuner card/driver (which 
> is the
> cx88-atsc driver) seems to be working fine.  The issue 'appears' to be
> something myth related in this kernel/driver configuration.  Otherwise 
> I don't
> know why I can view  TV from mplayer accessing this tuner card ( I 
> just have
> to change channels by issuing a 'dtvsignal /dev/video2 <channel 
> number>'
> command).  Myth seems to see the card, but can't find the inputs (i.e.
> Television, Composite, S-Video).  Kinda strange.
> By the way, the same box, booting a 2.6.8 kernel, works fine with 
> myth, but I
> have to use the HD-3000 1.5 drivers to compile on this kernel.

I believe I had this same problem with the 2.0 cx88-atsc driver for the 
HD-3000.  I ended up actually modifying the driver itself slightly, 
because it didn't appear to be responding to the call Myth makes to 
query the inputs.  All works fine now, but I have hoped to find a way 
to get it to work without a custom modification to the driver.  If you 
figure it out please post your findings.  Otherwise I'd be glad to 
provide the changes I made to the driver if you want to try it.

- David

More information about the mythtv-users mailing list