[mythtv-users] DVB-T problems with sound

Nick Tan nick at wehi.EDU.AU
Fri Jun 10 03:45:12 UTC 2005

Hi All,

I have a Pentium 4 celeron 2.4Ghz system with 512mb ram running Fedora 3
and Myth 0.18.1.  I have a PVR-250MCE recording via s-video from an
external cable tuner, and a KWorld V-Stream Xpert DVB-T connected to an
external antenna (via a signal booster) recording terrestrial digital
channels.  I'm running a custom compiled kernel patched with
drivers from video4linux.  TV-out is via svideo from an Nvidia 5200, and
audio is using a SBLive value through the digital output to an amplifier.

Its all working great except for one thing.  On the DVB recordings, on
occasion the picture and sound will break up for a second at the most, and
then it'll continue on as normal.  I'm guessing its just errors in the
signal, or a low signal strength.  However, on a few occasions the picture
will come back but the audio disappears.

I don't see any errors in the logs, so I'm wondering if anyone else has
seen this problem and if there's a resolution for it.

This is an example of a capture log from mythbackend, from yesterday's
showing of Dr Phil:

2005-06-09 11:58:01.946 Started recording "Dr. Phil" on channel: 2018 on
 2, sourceid 2
2005-06-09 11:58:02.461 DVB#0 DVB signal 13c4 | snr c6c6 | ber    0 | unc
2005-06-09 11:58:02.492 DVB#0 Status: LOCK.
2005-06-09 11:58:02.493 DVB#0 Multiplex Locked
2005-06-09 11:58:03.605 DVB#0 Successfully tuned to channel 900.
2005-06-09 11:58:03.705 Changing from None to RecordingOnly
2005-06-09 11:58:03.814 DVB#0 Recorder: Card opened successfully (using PS
2005-06-09 11:58:03.823 DVB#0 Data read from DMX - This is for debugging
with tr
2005-06-09 13:07:00.002 Finished recording Dr. Phil on channel: 2018

The DVB kernel modules I'm using are cx88xx, cx8800, cx8802 and cx88-dvb



More information about the mythtv-users mailing list