[mythtv-users] PVR 500MCE worth the trouble yet?

Andrew Close aclose at gmail.com
Fri Jul 22 17:30:00 EDT 2005

On 7/22/05, Joe Votour <joevph at yahoo.com> wrote:
> I am using a setup with a PVR-500 and a PVR-250, and
> it is working absolutely fine, with no problems at
> all.
> I am using ATrpms, stable, and followed the guide by
> Jarod Wilson.  All three tuners are recording just
> fine.
> Here's the relevant portions of my modprobe.conf:
> ##########
> alias char-major-61 lirc_i2c
> # ivtv modules setup
> alias char-major-81 videodev
> alias char-major-81-0 ivtv
> alias char-major-81-1 ivtv
> alias char-major-81-2 ivtv
> options cx25840 no_black_magic=1
> alias tveeprom tveeprom-ivtv
> alias msp3400 msp3400-ivtv
> alias tuner tuner-ivtv
> install lirc_i2c /sbin/modprobe ivtv; /sbin/modprobe
> --ignore-install lirc_i2c
> ##########


what ivtv driver are you using just out of curiosity?  i looked at
Jareds directions when i installed my 500 (even though i'm running
KnoppMyth) and added some of his modprobe settings to my config. 
everything works fine, but i noticed on boot the other day that the
options cx25840 no_black_magic=1 errored out with some msg saying that
the options tag was no longer valid and would be ignored.  so i've
removed that line with no noticable affects to my system.  so i'm just
curious if my driver version is newer (3.6.y i think) than yours and
that line is no longer valid; or what?
i actually ended up removing quite a few of those lines one at a time
and seeing what happened.  i'll try to post my config back to this
thread tonight with a confirmed ivtv driver version.


More information about the mythtv-users mailing list