[mythtv-users] Help with lirc_i2c - nothing happens.. [solution]

Michael Jones m_g_j at michaelandholly.com
Sat Jul 9 18:21:49 EDT 2005

Ok.. I figured it out..

I tried running irrecord, hit return and hit a key on my remote.. It was
working all along, just wasn't watching for the right code.

The whole problem was the lircd.conf file.  The file given by Jarod's guide
was not compatible with lirc-0.7.1 and/or FC3.

Here's the one I created (partly with irrecord and partly with trial and
error through vi.. since for some reason irrecord didn't give me the right
codes for about half of the keys.)

If there's any parameters that aren't here that should be let me know.

This file is for the older version of the grey and black hauppauge remote
(the one with the 4 color keys outside the arrows).

# --- File begin
# Please make this file available to others
# by sending it to <lirc at bartelmus.de>
# this config file was automatically generated
# using lirc-0.7.1(any) on Sat Jul  9 00:35:55 2005
# contributed by 
# brand:                       Hauppauge
# model no. of remote control: Old-GreyBlack
# devices being controlled by this remote:

begin remote

  name  bogus
  bits           13
  eps            30
  aeps          100

  one             0     0
  zero            0     0
  gap          200956
  min_repeat      7
  toggle_bit      2

      begin codes
          power                    0x17FD
          go                       0x17FB
          1                        0x17C1
          2                        0x1FC2
          3                        0x17C3
          4                        0x1FC4
          5                        0x17C5
          6                        0x1FC6
          7                        0x17C7
          8                        0x1FC8
          9                        0x1FC9
          0                        0x1FC0
          back-exit                0x1FDF
          menu                     0x1FCD
          red                      0x1FCB
          green                    0x1FEE
          yellow                   0x17F8
          blue                     0x1FE9
          ok                       0x1FE5
          ch+                      0x1FE0
          ch-                      0x1FE1
          vol+                     0x17D0
          vol-                     0x17D1
          mute                     0x17CF
          blank                    0x17CC
          full                     0x17FC
          rw                       0x1FF2
          play                     0x17F5
          ff                       0x1FF4
          record                   0x17F7
          stop                     0x1FF6
          pause                    0x17F0
          replay                   0x1FE4
          skip                     0x1FDE
      end codes

end remote
#--- end file

Hopefully others will find this file useful.

> From: "Michael T. Dean" <mtdean at thirdcontact.com>
> Reply-To: Discussion about mythtv <mythtv-users at mythtv.org>
> Date: Sat, 09 Jul 2005 07:58:44 -0400
> To: Discussion about mythtv <mythtv-users at mythtv.org>
> Subject: Re: [mythtv-users] Help with lirc_i2c - nothing happens..
> Louie Ilievski wrote:
>> On Friday 08 July 2005 06:31 pm, Michael Jones wrote:
>>> I've got this thing *almost* working.
>>> One exception though.. lirc_i2c
>> What version of lirc are you using?  My remote on my PVR-350 stopped working
>> with versions greater than 0.7.0-r1 (on Gentoo).
> If that's the case, you might just need an updated lircd.conf.  I use
> the ATI Remote Wonder, but when I went from 0.7.0-preX to 0.7.0final, my
> remote stopped working because--for some reason--the values required for
> the lircd.conf had changed.  I suggest trying irrecord.
> Mike
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list