[mythtv-users] Big headaches trying to get LIRC working

Jarod Wilson jarod at wilsonet.com
Sun Feb 27 22:52:37 UTC 2005

On Sunday 27 February 2005 14:22, Jason Donahue wrote:
> I actually did re-read the lirc section of the howto. I applied the
> patch, and removed the first line of lirc.rules. I think it may be an
> issue with my modprobe.conf.

Ah, okay. Darn. Was hoping that'd be a quick fix.

> I kind of guessed at the appropriate line:
> alias char-major-61 lirc_mceusb

That matches what I've got in my box w/an mceusb receiver. Though I haven't 
moved that box to pure FC3 yet, its an FC2/3 mixture, non-udev, with a 
kernel.org kernel (for my HD-2000), so I'm not sure what else might be 
necessary on FC3.

> With this line I just noticed that even if the receiver is not plugged
> in, the lirc_mceusb and lirc_dev modules get loaded on reboot. If I
> manually unload them, and plug in the receiver they don't get loaded. So
> it seems there is something wrong.
> I've also tried:
> alias lirc0 lirc_mceusb
> Anyone know what the modprobe.conf line should be?

The one you've already got, unfortunately.

Is this a new receiver, or one you've previously had working? I believe there 
are some newer mceusb combos that don't work with the Linux driver (yet?), so 
maybe that's what's going on... You may want to ping some folks over on the 
lirc list.

Jarod Wilson
jarod at wilsonet.com

Got a question? Read this first...
MythTV, Fedora Core & ATrpms documentation:
MythTV Searchable Mailing List Archive
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20050227/09db175b/attachment.pgp

More information about the mythtv-users mailing list