[mythtv-users] Setup-help for external set-top-box / receiver / tuner

Steve Adeff adeffs at gmail.com
Mon Dec 19 14:45:35 EST 2005

On Monday 19 December 2005 01:57, cardboil wrote:
> I have an external receiver for my digital cable connection.  This receiver
> has a Composite Video out, which I have connected to the Composite Video in
> of my Hauppage Win TV PVR USB2.
> In mytthtv-setup, I set up a dummy video source called STB and connected it
> to my Video0 -> Composite input of my capture card.  I created a fake
> channel 3 with a null freqid and set that as the default channel for this
> input connection.
> When I go to live TV, I can see the video from whatever channel my STB is
> tuned to.  However, when I try to record it, it creates an empty recording.
> I notice the following error in backend logs:
> 2005-12-19 11:22:53.125 Channel::GetCurrentChannelNum(): Failed to find
> Channel ''
> 2005-12-19 11:22:53.125 Channel(/dev/video0)::TuneTo(): Error, failed to
> find channel.
> 2005-12-19 11:22:53.125 TVRec(1) Error: Failed to set channel to 1.
> NOTE: I am using SVN.

if your telling Myth to use the composite in you shouldn't need to give it a 
channel, it should just ask for the channel tune command and then grab from 
the composite video in.

side note, if you have svideo capability, even a cheap $5 svideo cable will 
look better than any composite connection.

> How do I get Myth not to try to tune to the frequency but simply record off
> the stream coming from S-Video input?  I'd appreciate any pointers on how
> to set up the card input and connections to make this work.
> Thx.

More information about the mythtv-users mailing list