[mythtv-users] Epia SP / VIA Unichrome Pro / HDTV - getting it to work.

Bradley A. Thornton brad at thethorntons.net
Thu Dec 8 12:15:23 EST 2005

Good morning all-

I'll post this question here, although I suspect it'll end up in the 
dev list. I've already appoached the Openchrome folks and this appears 
to be related to Myth.

This is in an attempt to build a Myth frontend. On an Epia SP1300 I 
installed Slackware 10.2, upgraded to kernel and grabbed 

I then grabbed openchrome svn version (development build, at svn 
revision 107), dri from dri.sourceforge.net, and Myth SVN rev. 8112.

Having everything installed my X log file looks fine. I'm using a LCD 
monitor at 1280x1024,VLD XVMC in Myth compiled against unichromepro.

root at minihal:~# ldd /usr/local/bin/mythfrontend  | grep Xv
        libXv.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXv.so.1 (0xb6e04000)
        libviaXvMCPro.so.1 => /usr/X11R6/lib/libviaXvMCPro.so.1 
        libXvMC.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXvMC.so.1 (0xb6dea000)
Initially I was getting DRM allocation errors, this resulted reducing 
the number of XVMC surface in the code (Comment out:- (about line 
730) // if (vld) // xvmc_buf_attr->SetNumSurf(16); in videoout_xv.cpp)

This allows myth to play without crashing although the video is pure 
garbage on the screen and I get a DRM memory allocation error still.

So I'd like to pose the following questions, given the same file plays 
in xine outside of Myth.

1) Does anyone have an Epia SP1300 playing HDTV.
2) Should this configuration work?
3) I see entries in the database related to XVMC surface(mysql> select 
* from xvmc_buffer_settings;) How are these realted to the setting in 

Any thoughts, suggestions, personal experience, or troubleshooting 
recommendations appreciated.


More information about the mythtv-users mailing list