[mythtv-users] Finally got tv out to work properly

Mark J. Small msmall at eastlink.ca
Wed Aug 3 13:05:13 UTC 2005

On August 3, 2005 09:14 am, Jo Shields wrote:
> Mark J. Small wrote:
> >When the wife's away, the geek can play....
> >
> >A while back I replaced the video card in my frontend.  It used to be a
> > TNT2, but I replaced it with an MX440.  I was hoping to be able to get
> > rid of my scan converter and use the TV out on the card.
> >
> >However, whenever I tried to use the TV out, X (xfree86 4.3.0 debian
> > packages) would crash on startup with a signal 11.
> >
> >Well last night I finally had a chance to sit down and troubleshoot the
> > thing. It turns out that glx was causing the problem.  If I comment out
> > the glx module, then TV out will work nicely.
> >
> >Anyone know why glx and tvout won't play nice?
> >
> >Mark
> >
> >
> >------------------------------------------------------------------------
> >
> >_______________________________________________
> >mythtv-users mailing list
> >mythtv-users at mythtv.org
> >http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> Are you using the free "nv" driver or accelerated "nvidia" driver? With
> nv, it's not as if you get any OpenGL acceleration anyway, so you're not
> missing out on much.
> --Jo Shields
> _______________________________________________

I'm using nvidia, the latest 7667 build.  The same thing happened with an 
earlier 71xx build.

I saw a post on a forum where somebody had the same problem, and was also 
running debian.  I wonder if this is Debian specific?


More information about the mythtv-users mailing list