[mythtv-users] setting up a pvr-500 in mythtvsetup.

Ken Mink kmmyth at gmail.com
Mon Apr 25 19:19:25 UTC 2005

The PVR-500 shows up to the system as 2 seperate PVT-150s. Each 150
has it's own tuner. Both tuner's indexes start at zero. You should
change your input on the second "150" to be Tuner0 as well. I have a
PVR-250 and a PVR-500 and all of three use 'Tuner0'.

Good luck,

On 4/25/05, mandal at optonline.net <mandal at optonline.net> wrote:
> Okay I've used Jarrod's guide and the card works.
> I can get video and audio.
> But...
> I can't seem to be able to record one channel and then watch
> live TV on another.
> My PVR-500 according to /var/log/messages is recognized
> as two PVR-150's.
> So when I go to mythtvsetup
> enter
> capture cards.
> I pick  mpeg-2 encoder (PVR-250,PVR-350)
> Video device: /dev/video0
> Default Input: Tuner0
> In input connections I have
> both tuner's set to cable.
> .
> When I run mythfrontend
> I can switch tuners by hitting the C key
> but I can't get picture in picture nor can I
> watch tv on one channel and record another.
> I've tried setting it up as two cards.
> where I added a second mpeg-2 encoder
> video device: /dev/video1
> Default input Tuner1
> Set both cards/tuners to cable in the input connections.
> But when I do this I can't watch live TV.
> What do I do?
> Mark
> Now here is where I am stumped.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list