[mythtv-users] X runs at 90-95%CPU

Tom Dombrosky tbdombrosky at gmail.com
Wed Sep 29 15:03:41 EDT 2004

On Wed, 29 Sep 2004 12:29:38 -0600, Alan Anderson
<andersonas at adelphia.net> wrote:
> Hi looking for ideas,
> Fedoracore 1
> Mythtv 0.16  MSI nvidia grahics card  nvidia driver
> NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run from the nvidia download site.
> XFree86-4.3.0-55.
> S-video output to TV
> I have to patch the bttv tuner.c code to support the PVR 250-mce so its a
> customer kernel from the kernel-source-2.4.22-1.2199.nptl_52.rhfc1.at
> sources.  ivtv 0.19 with cardtype and tuner patches.
> X will just take off running at a high CPU (90-95%) happens at no
> particular place  watching TV, playing recorded video, myth weather.  crt
> alt delete wont exit X windows.  I have not seen this just under KDE but
> then I dont spend a lot of time just in KDE.
> I have to ssh in to the mythtv system kill -9 X (just a kill wont do it)
> and log back in and restart mythfront its back.
> No complains in the myth logs or the XFree86.0.log file.
> I am leaning twords purchasing a new Video card, but thought I would ask if
> anyone else has run into this issue.  Or any thoughts on how to isolate why
> X runs away?
> --
> Alan Anderson
> andersonas at adelphia.net
> Linux is user friendly.
> Its just real picky about who its friends are.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

You might want to mess with the nvagp setting in your xorg.conf (or
xf86config) file.  In an earlier release if I set it to "1" it made my
X server take 40% but when I set it to "2" and used AGPGART in the
kernel it went back down to 5%.


More information about the mythtv-users mailing list