[mythtv-users] Crashes with 0.16 - anyone else?

Brian Donaldson brian.donaldson at gmail.com
Sun Sep 19 11:24:15 EDT 2004

My system has been crashing ever since I upgraded to 0.16.  It only
crashes when I try to watch live TV or recorded TV.  MythVideo and all
the other pieces work fine.  I'm running Fedora Core 1 and everything
was setup and upgraded following Jarod's excellent HOW TO.  I'm also
using a PVR-250.  Any suggestions on what to check?  Thanks!

----- Original Message -----
From: John F. DeLuca <johnfdeluca at comcast.net>
Date: Sat, 18 Sep 2004 10:59:15 -0400
Subject: [mythtv-users] Crashes with 0.16 - anyone else?
To: mythtv-users at mythtv.org

I too have been seeing these.  I boot up fine, can work in Fedora just
fine,..launch myth just fine but if I try to watch video, listen to
music or watch recordings or live TV, my system locks, my SSH session
locks,and my mythbox produces a high pitched sound.  The only recourse
is a hard reboot.  Since it happens in mythmusic as well, I assume it
is not ivtv.  The only thing that I can think of that I introduced
when it first happened is a Logitech Wireless keyboard (USB Connected)
along with LinEAK utility to make the internet access keys on the
keyboard perform macros. It happens even if linkeakd is not running so
I'm unsure if that is the cause.

Myth .16 via ATrpms 

Fedora Core 1

most other stuff done following Jarod's FC1 Guide

Via chipset 

Apollo KT266/A/333 AGP Motherboard

nVidia 6111 display driver (on Riva TNT card)

PVR250 and PVR350 (no TV out being used) with ivtv

SB Audigy Sound Card

It varies in that sometimes this happens 100% of the time but other
times it's fine for a while.  For example, last night we had a poker
game and I use Mythmusic to play music and throw a pretty cool visual
on the plasma screen.  It was playing for a few hours just fine, then
mid-song and for no apparent reason, it locked and produced the high
pitched sound.

Let me know if anything in my setup triggers any thoughs.


I understand that MythTV *shouldn't* be able to "crash" my system
completely...however: 0.15 runs PERFECTLY. I use it all the time, and
I never have any problems with it at all. Building 0.16 went fine, but
my system hangs completely after just a few seconds when watching
recordings or live TV. The video freezes on the screen, and the
keyboard becomes totally unresponsive. My SSH session from another PC
stops responding as well. The only thing that it DOES respond to is
ICMP echo requests...how exciting. =) After failing to figure anything
out at all, I went back to the old 0.15 build directory and did "make
install". Now I'm running 0.15 again, and everything is working
perfectly again. I'm partially inclined to just ignore 0.16 and forget
about it... it seems like I might be the only one with the problem,
but figured one last message to the list might be worthwhile. Thanks
to everyone who has ever contributed to this project. I love my MythTV
system, and I'm grateful to everyone who has worked so hard to get the
project where it is today!!
_______________________________________________ mythtv-users mailing
list mythtv-users at mythtv.org

mythtv-users mailing list
mythtv-users at mythtv.org

More information about the mythtv-users mailing list