[mythtv-users] new kernel problems

Jim Coates jcoates at jimcoates.com
Thu Sep 2 09:42:02 EDT 2004

I went and installed from cvs with no change (no compile probs either).  So
I removed /dev/lirc then dir mkdir /dev/lirc mknod /dev/lirc/lirc0 and it
started working.  I wonder how that device got removed.  Either way, thanks
for your responses, it motivated me to try harder to get this working.
----- Original Message ----- 
From: "Kyle Kelly" <kyle at kylekelly.com>
To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org>
Sent: Wednesday, September 01, 2004 10:46 PM
Subject: Re: [mythtv-users] new kernel problems

> Jim Coates wrote:
> > lisa ~ # ls -l /dev/lir*
> > crw-r--r--  1 root root 61, 0 Sep  1 03:58 /dev/lirc
> > srw-rw-rw-  1 root root     0 Sep  1 07:58 /dev/lircd
> > prw-r--r--  1 root root     0 Sep  1 03:58 /dev/lircm
> >
> I just installed lirc on my latest gentoo installation.  It required the
> use of lirc cvs and a few other steps.  This forum page helps greatly:
> http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=1448997
> You also might encounter some problems compiling the lirc cvs as well.
> I needed to issue the make command as root for it to finish, then it
> would get an error at line 813 in lirc_dev.c.  I believe just commenting
> it out solved this problem.  I then needed to follow the steps discussed
> in the last post in that forum page, ie mknod etc.
> Hope that helps.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list