[mythtv-users] mplayer output lime green w/o sound

Ryan Kehoe ryanskehoe at hotmail.com
Sun Oct 10 08:20:17 UTC 2004


I am following Jaron Wilson's MythTV Howto for FC2 and am having success, 
thanks in no small part to the help from this list.  Jarod's documentation 
is great too.  I have installed and configured audio and video successfully 
but the video capture is presenting a problem.  I have followed the Howto, 
to the letter, regarding setting up a PVR-250 board.  The output from a 
capture is a solid green window and no audio.  What is more troubling is 
that this all worked great running FC1 and Jarod's old documentation.

Below is the output I am getting,  I am a complete linux newbie and it 
doesn't mean much to me since I don't know what the output should look like. 
  Any help troubleshooting this issue would be appreciated as I am 
completely at a loss for next steps.

Thanks in advance,
Ryan
===========================================================
[root at myth mythtv]# cat /dev/video0 > /tmp/test_capture.mpg

[root at myth mythtv]# mplayer /tmp/test_capture.mpg
MPlayer 1.0pre5-3.3.3 (C) 2000-2004 MPlayer Team

CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP Thoroughbred 1738 MHz (Family: 6, 
Stepping: 1)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0
Reading config file /etc/mplayer/mplayer.conf
Reading config file /root/.mplayer/config
Reading /root/.mplayer/codecs.conf: Can't open '/root/.mplayer/codecs.conf': 
No such file or directory
Reading /etc/mplayer/codecs.conf: Can't open '/etc/mplayer/codecs.conf': No 
such file or directory
Using built-in default codecs.conf.
font: can't open file: /root/.mplayer/font/font.desc
Font /usr/share/mplayer/font/font.desc loaded successfully! (206 chars)
Using Linux hardware RTC timing (1024Hz).
Can't open input config file /root/.mplayer/input.conf: No such file or 
directory
Can't open input config file /etc/mplayer/input.conf: No such file or 
directory
Falling back on default (hardcoded) input config
Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such device
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...
mplayer: could not open config files /root/.lircrc and /etc/lircrc
mplayer: No such file or directory
Failed to read LIRC config file ~/.lircrc.
You will not be able to use your remote control.

Playing /tmp/test_capture.mpg.
MPEG-PS file format detected.
VIDEO:  MPEG2  720x480  (aspect 2)  29.970 fps  6000.0 kbps (750.0 kbyte/s)
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
MP3lib: init layer2&3 finished, tables done
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 48000->192000 (384.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
No vidix driver name provided, probing available ones (-v option for 
details)!
vo: X11 running at 1280x1024 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local 
display)
Disabling DPMS
[nvidia_vid] Found chip: NV18 [GeForce4 MX440 AGP 8x]
libdha: DHA kernelhelper failed: No such file or directory
[nvidia_vid] arch 10 register base f5f53000
libdha: DHA kernelhelper failed: No such file or directory
[nvidia_vid] detected memory size 64 MB
[nvidia_vid] MTRR set up
[nvidia_vid] video mode: 1280x1024 at 32
VIDIX: Description: NVIDIA RIVA OVERLAY DRIVER
VIDIX: Author: Sascha Sommer <saschasommer at freenet.de>
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred csp: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.3.1
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG 1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
Checking audio filter chain for 48000Hz/2ch/16bit -> 48000Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 48000 hz, little endian signed int
AF_pre: 48000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
alsa-init: got device=0, subdevice=0
alsa-init: 1 soundcard found, using: default
alsa: 48000 Hz/2 channels/4 bpf/65536 bytes buffer/Signed 16 bit Little 
Endian
AO: [alsa] 48000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/16bit -> 48000Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred csp: Planar YV12)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 1
SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4

SwScaler: BICUBIC scaler, from Planar YV12 to Packed YUY2 using MMX2
VO: [xvidix] 720x480 => 720x540 Packed YUY2
Using colorkey: ff00
[nvidia_vid] set colorkey 0xff00
called vixConfigPlayback
[nvidia_vid] setting up a 720x540-280x242 video window (src 720x480), format 
0x32595559
called vixConfigPlayback
[nvidia_vid] setting up a 675x540-280x242 video window (src 720x480), format 
0x32595559
alsa-space: xrun of at least 25.063 msecs. resetting stream 0.0% 0 0 0%
A:   0.7 V:   1.0 A-V: -0.313 ct:  0.001   22/ 22  38% 22%  0.4% 0 0 0%
Successfully enabled DPMS
alsa-uninit: pcm closed

Exiting... (End of file)

_________________________________________________________________
Donít just search. Find. Check out the new MSN Search! 
http://search.msn.click-url.com/go/onm00200636ave/direct/01/



More information about the mythtv-users mailing list