[mythtv-users] Strange backend activity

Adam Biskobing tv at badmoon.com
Mon Mar 1 12:55:41 EST 2004


I still get the Probed messages even with v4l instead of v4l2.  We'll
see if this new kernel helps anything though, I've stripped it down to
bare bones of what is necessary to keep the box up and recording, and
I'm going to keep an eye on it today to see what happens.

> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org 
> [mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of jose rubio
> Sent: Saturday, February 28, 2004 5:54 PM
> To: Discussion about mythtv
> Subject: Re: [mythtv-users] Strange backend activity
> 
> 
> On Sat, 2004-02-28 at 04:33, Adam Biskobing wrote:
> > Chaintech Motherboard
> > Athlon XP 2000 Processor
> > 256MB Memory
> > 80GB & 120GB IDE Discs
> > PVR-250
> > Gentoo Linux
> > Running CVS as of last week
> > 
> > The problem started with version .13, continued into .14 
> and also into 
> > the CVS.  As I came down this morning, I notice that it had done it 
> > again, The only entries in the backend log were:
> > 
> > 2004-02-28 08:45:02 Started recording "The Sting" on 
> channel: 1526 on
> > cardid: 1,
> >  sourceid 1
> > 2004-02-28 08:45:02 External channel change: 
> > /usr/share/mythtv/channel/rca.pl 52 6 &
> > 2004-02-28 08:45:02 Changing from None to RecordingOnly
> > 2004-02-28 08:45:02 Using profile 'Default' to record
> > Starting up as the master server.
> > 2004-02-28 09:17:24 Probed: /dev/video0 - Composite 0
> > 2004-02-28 09:17:24 Probed: /dev/video0 - Composite 1
> > 2004-02-28 09:17:24 Probed: /dev/video0 - Composite 2
> > 2004-02-28 09:17:24 Probed: /dev/video0 - Composite 3
> > 
> > Any help would be greatly appreciated.  I'm out of ideas, 
> and this is 
> > really cutting into the usability of myth.
> > 
> OK, just a shot in the dark here.  I'm assuming you are 
> running ivtv 0.1.9...  But I don't think it's an ivtv problem 
> if it is the backend running up the cpu.
> 
> Looking at your log, I'm curious why you get the msg 
> "Starting up as the master server" in the middle of the log 
> when it should be at the begining.  Unless you restarted the 
> server between 8:45 and 9:17. (did
> you?)
> 
> If not I do not see why myth would be probing for input in 
> the middle of recording.
> 
> I did a grep -r "Probed" * in the myth source tree to see 
> where that msg was coming from (I have never gotten that in 
> my logs).  It seems to be only when using v4l2.  Do you have 
> your kernel patched with v4l2 or did you just use the header 
> in the ivtv/utils directory?
> 
> This could be the diff, I am _not_ using v4l2, just the header...
> 
> Anyway, if you did not restart the backend at about 9:00 then 
> try compiling a new kernel without v4l2... I told you it was 
> a shot in the dark...
> 
> 
> Well I hope I was of some help.
> 
> 
> 
> -jose-
> 
> 
> 



More information about the mythtv-users mailing list