[mythtv-users] PVR 250 & VIA question

Mike Drons mdrons at ins.com
Fri Jun 4 22:11:18 EDT 2004

Can you recommend a motherboard/chipset?  

The 5-10 minute crashes is exactly what I get.  It is weird that it only
crashes when I am watching in mythtv.  If I just cat the /dev/video0 with
mplayer it runs for hours.


-----Original Message-----
From: Coax [mailto:coax at cornernet.com] 
Sent: Friday, June 04, 2004 12:52 PM
To: mdrons at ins.com; Discussion about mythtv
Subject: Re: [mythtv-users] PVR 250 & VIA question

Don't bother.

Its a bugged via chipset.  You'll get crashes on captures every 5-10
minutes. (Although apparently, the ivtv guys are trying to work around
this problem in software right now with the latest driver revisions.)

Find a motherboard that does NOT have a VIA K*-133* or K*-266* chipset on
it.  You'll be a lot happier.


> Does anyone have a PVR 250 working with the following hardware/chipset?
> (from lspci)
> Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8375 [KM266/KL266] Host Bridge
> PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8633 [Apollo Pro266 AGP]
> ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233A ISA Bridge
> IDE interface: VIA Technologies, Inc.
> VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE (rev 06)
> Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8375 [KM266/KL266] Host Bridge
> I deleted the network card, pvr card, and nvidia video card, but if it
> matters I can include it.
> Does anyone have any known things I need to do special to get this to work
> or is it a basic installation.  I would run Gentoo with a 2.6 kernel.
> Should I use enable agp support in the kernel?
> Mike

More information about the mythtv-users mailing list