[mythtv-users] TV Out on Aopen mobo with NVidia Nforce2-g will not function (FC1, nvidia, Toshiba TV) need help

DanM dan at milkcarton.com
Sat Jan 24 13:40:15 EST 2004

Owen, I remember this being an extreme PITA for me.  When I fire up my 
mythbox to do some work on it today, I'll send you my xfconfig file.  
One thing I did notice is you HAVE to enable nvagp to get it to work 
right.  There was a bios setting I had to disable.  Don't remember what 
it was.  I think it might have ben acpi or something like that.


Owen - lists wrote:

>Running the FC1 documented by Jarod. Mobo is Aopen MK79G-N with Nvidia 
>NForce2-G onboard. I have tried building my own XF86Config-4 based on
>the nvidia read me doc as well as the XF86Config.nvidia that is
>generated with Axel's modules. 
>I have reloaded FC1, done the kernel update, and installed the nVidia
>drivers as per:
># apt-get install nvidia-graphics4363-kmdl-$MYKERNEL
># apt-get install nvidia-graphics4363
>After the install X restarts fine. When I add the TV Out options X
>fails. I have tried starting X with and without the PC monitor also
>attached. With SVIDEO attached and defined I see a few blinks from the
>tv and nothing more. With composite attached and configured I see the
>video card go through post and it displays memory on the screen. Then
>when X starts a few flickers and nothing more. Can it be something as
>simple as the Monitor0 definition? Is anyone else running a Toshiba 32"
>TV? I have had no luck googling the specs for the Toshiba.
>Here is the error section of /var/log/XFree86.0.log
>(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
>(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
>(II) UnloadModule: "nvidia"
>(II) UnloadModule: "vgahw"
>(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
>(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
>And XF86Config.nvidia sections for "Device" and "Screen"
>Section "Monitor"
>        Identifier   "Monitor0"
>        VendorName   "Monitor Vendor"
>        ModelName    "Dell 1701FP (Analog)"
>        DisplaySize  340        270
>        HorizSync    30.0 - 80.0
>        VertRefresh  56.0 - 76.0
>        Option      "dpms"
>Section "Device"
>        Identifier  "Videocard0"
>        Driver      "nvidia"
>        VendorName  "Aopen"
>        BoardName   "NVIDIA GeForce 4 MX (generic)"
>        #Option     "RenderAccel" "1"
>        #TV Out Setup
>        Option      "TVStandard" "NTSC-M"
>        Option      "TVOutFormat" "COMPOSITE"
>        Option      "TVOverScan" "0.7"
>        #Option      "NvAGP" "1"
>Section "Screen"
>        Identifier "Screen0"
>        Device     "Videocard0"
>        Monitor    "Monitor0"
>        DefaultDepth     24
>        SubSection "Display"
>                Depth     24
>                Modes    "800x600" "640x480"
>        EndSubSection
>One other item of note. Since Aopen doesn't sell the mobo adapter I am
>using my home built composite and svideo out adapter. Since I get the
>clear memory post displayed on the TV I am assuming that composite is
>working correctly with this adapter. I am certain I will never buy
>another Aopen product.
>Any help on this would be greatly appreciated. 
>My somewhat more detailed notes are here:
> http://www.thebrands.org/modules.php?op=modload&name=Journal&file=index
>mythtv-users mailing list
>mythtv-users at mythtv.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20040124/2a4a318c/attachment.htm

More information about the mythtv-users mailing list