[mythtv-users] X over PVR-350

John Harvey john.p.harvey at btinternet.com
Mon Dec 13 21:34:17 UTC 2004

There was a bug introduced that caused it to always use /dev/fb0 so if your
fb device was something else then it could have this effect. Changing the
fbdev option to ivtv fixes that problem. 
I will be creating a new ivtv driver to fix this problem and check the
device properly in the near future.


> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
> bounces at mythtv.org] On Behalf Of Dan Wilga
> Sent: 13 December 2004 20:24
> To: Discussion about mythtv; Josh Sharpe
> Subject: Re: [mythtv-users] X over PVR-350
> I found that the latest version of ivtvdev_drv.o would cause X to hog
> 99% of the CPU and not output anything. I ended up reverting to a
> version from October 16, which is 17902 bytes.
> At 1:16 AM -0500 12/12/04, Josh Sharpe wrote:
> >I posted something about this a week ago but didn't get much help and am
> >still stuck.  I'm following Jarod Wilson's FC2 HOW-TO w/ PVR-350 TV-out.
> I'm
> >at the point where I'm attempting to reload X over the 350's TV-out.
> I've
> >edited xorg.conf to my specific settings and when I hit crtl-alt-
> backspace
> >it kills off KDE and a blank screen comes up.
> >
> >I have changed the PCI slot the 350 is in since my last post so that the
> >address of the card is 0:09.0 instead of 0:0b.0 which I thought might be
> >causing trouble, but it's still not working.
> >
> >In the xorg.conf I have "0:0x09:0" and "/dev/fb0" (which is the buffer my
> >card is on)
> >
> >Thanx
> --
> Dan Wilga                                         dwilga at mtholyoke.edu
> Web Technology Specialist                     http://www.mtholyoke.edu
> Mount Holyoke College                                Tel: 413-538-3027
> South Hadley, MA  01075            "Who left the cake out in the rain?"

More information about the mythtv-users mailing list