[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #9137: Channel browsing starts on wrong channel (no browse all tuners)

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Tue Dec 28 22:41:57 UTC 2010

On Sat, Nov 20, 2010 at 5:43 PM, MythTV <mythtv at cvs.mythtv.org> wrote:
> #9137: Channel browsing starts on wrong channel (no browse all tuners)
> -------------------------------------+--------------------------------------
>  Reporter:  arizonamythtv@…          |           Owner:  danielk
>     Type:  defect                   |          Status:  infoneeded
>  Priority:  minor                    |       Milestone:  unknown
> Component:  MythTV - General         |         Version:  Trunk Head
>  Severity:  medium                   |      Resolution:
>  Keywords:                           |   Ticket locked:  0
> -------------------------------------+--------------------------------------
> Comment (by jyavenard):
>  I know that the "me-too" comment are frowned upon, but this is something
>  that started to occur in the past 2 months only and wanted to report it.
>  Plus I think I can provide more information to help troubleshooting the
>  issue
>  When doing channel browsing in LiveTV, the channel browsing will start on
>  appears to be slightly random (though it may always be the first one).
>  4 DVB-T tuners here, 8 in total if we include virtual. Have one tuner for
>  IPTV feed from local ISP
>  Channels are numbered: 2,3,4,5,7,9,10,70, 90,100,300,... 399.
>  Two sources.
>  1-299 is DVB-T
>  300-399 is IPTV
>  Browse on all tuners is active.
>  Watching channel 9. Pressing Prog+ will not show 10 as it used to, but
>  instead will start at 2.
>  Prog- will show 399 instead of 7.
>  Continuing pressing channelup or channeldown works as expected from this
>  point, increasing or decreasing the channel number.
>  select * from settings where value="ChannelOrdering"; shows channum for
>  all frontends
>  To the question: "do you have multiple inputs on this card? If so, do any
>  of the channels on the various inputs have the same channum? " no, and
>  myth has always been configured that way since I can ever remember.
>  One tuner type = one source. One TV station = one channel number
>  Funnily, crashes do not give my wife much grief, but she keeps complaining
>  about browsing channels in livetv.

What's come of this? I noticed on my parents new-from-scratch 0.24
setup has this issue. I do have two "sources" setup from schedules
direct (one for QAM and one for the  cable box). Their system always
starts at the first or last channel in the channel list.


Before you ask, read the FAQ!
then search the Wiki, and this list,
Mailinglist etiquette -

More information about the mythtv-dev mailing list