[mythtv] 3 problems with mytharchive (2 solved - patch provided)

Guillaume Laurès guillaume-laures at neuf.fr
Sun Feb 24 20:02:28 UTC 2008

Le 22 févr. 08 à 00:19, Paul Harrison a écrit :
>> It turned out that mythburn.py did extract 5.1 and 2.0 sound from the
>> recording, but while re-encodig the 2.0 in ac3, it was overwriting  
>> the
>> already-in-ac3 5.1 soundtrack.
> This does look like a bug. I'll take a look at this one.
Great. But if you want you can let me some days and I can try and fix  
it in trunk by myself. I'll keep the list tuned of course.

> No the -dvd-video parameter is actually passed on to mkisofs by
> growisofs so is correct. Current svn does also add the -dvd-compat
> parameter as well so this is already fixed in trunk.
Right, -dvd-compat should added like in trunk, not swapped with -dvd- 
video as I thought.

>> 3- This is the one I couldn't fix. For a few weeks now (mean after an
>> update),  I can't get 5.1 sound on the DVDs anymore. I looked at
>> progress.log and tracked down this to mytharchivehelper. It sounds
>> like it is buggy at checking the soundtracks from recorded files:
> Someone else has reported having problems similar to this and I have a
> sample file that I can reproduce the problem but so far I haven't had
> much time to look into it properly. I do know it's the  
> optimizations we
> add to our copy of  libavformat that is causing it because ffplay  
> has no
> problems finding all the streams. Probably related to ticket #2797.
Yes it's my problem on this ticket. This one is probably too  
complicated for me though...




More information about the mythtv-dev mailing list