[mythtv] my QAM recording issue

Jerry Rubinow jerrymr at gmail.com
Thu Sep 27 12:06:27 UTC 2007


On 9/27/07, Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote:
> On 9/26/07, Jerry Rubinow <jerrymr at gmail.com> wrote:
> > On 9/26/07, Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote:
> > > so i've had some issues since the upgrade to schedules direct and
> > > having to scan for my QAM channels. i've asked a few q's in the user
> > > list with no response.
> > >
> > > i've done some further digging and have found that only two channels
> > > seem to fail to record, both on the same frequency. I also noticed
> > > that all the recordings from my QAM tuners is being saves as
> > > 8801_datetime instead of the normal 8<channel>_<datetime> pattern.
> > >
> > > does anyone have any idea whats going on? I'm thinking I may setup all
> > > my channels and sources again to see if that fixes the problem but if
> > > theres an easier way of fixing the issue i'd like to persue that.
> > >
> > > thanks!
> > >
> > > --
> > > Steve
> >
> > When I was setting up my QAM tuner, I ended up spending lots of time
> > inspecting the channel table in the database with phpmyadmin.  You
> > might want to check if there are any channels that shouldn't be in
> > there that could be confusing things, or see if the channels that
> > don't work are suspiciously different than the other ones.
>
> that was my second plan of attack, and from what i can tell it all
> looks to be ok compared to the other QAM channels. The mplexid even
> seems to point to the right frequency look up and the id is the
> correct stream id. all of which makes it frustrating. i'm starting the
> think perhaps comcast changed the frequency but azap locks onto the
> old one fine.

Is there a channel with chanelnum 801?  Any possible
channelnum/channelid/xmltvid duplicates when there shouldn't be?
Among all the channels, not just the ones on the QAM tuner?

And another thought - any chance they're encrypted?

-Jerry


More information about the mythtv-dev mailing list