[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #3690: Prebuffering pauses with ivtv since ffmpeg resync

Robin Gilks g8ecj at gilks.org
Wed Jul 4 04:41:41 UTC 2007

> #3690: Prebuffering pauses with ivtv since ffmpeg resync
> --------------------------------------------+-------------------------------
>  Reporter:  Hadley Rich <hads at nice.net.nz>  |       Owner:  ijr
>      Type:  defect                          |      Status:  new
>  Priority:  minor                           |   Milestone:  unknown
> Component:  mythtv                          |     Version:  head
>  Severity:  medium                          |     Mlocked:  0
> --------------------------------------------+-------------------------------
>  Since the ffmpeg resync - [13655] - one of my frontends has had issues
>  playing back recordings from the PVR150 in the backend. If I roll back to
>  13654 playback is smooth but on 13655 it's unwatchable (prebuffering
>  pauses every 2 seconds or so). This only occurs with recordings from the
>  PVR150, playing from the DVB cards is fine.
>  I have three networked myth boxes;
>  BE/FE - Intel E6300/2GB RAM
>  FE 1  - Intel E6320/2GB RAM (the one with the problem)
>  FE 2  - VIA MiniITX 1Ghz/512MB RAM
>  both remote FEs are using myth streaming. Strangely enough FE 1 is the
>  only one having issues. The other two are fine on any revision.
>  I'm not quite sure what I can provide to assist in debugging this. If
> logs
>  or anything will help then please let me know and I will provide them.
>  hads

Glad I'm not the only one - thought it was the addition of a DVB-S card
that was causing problems with my PVR150 but sounds like that is not the

Note that when I hit a glitch, a rewind and replay will hit the same
glitch, usually associated with symptoms that looks like a missing
keyframe (i.e. a pixelated screen that builds up over 1-2 seconds into a
complete screen again).

Can provide logs and sample captures if required.

Robin Gilks

More information about the mythtv-dev mailing list