[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #3035: 1080i source material playback results in solid blue video with Via-XvMC

R. G. Newbury newbury at mandamus.org
Wed Feb 7 14:26:44 UTC 2007

Paul Bender wrote:
> R. G. Newbury wrote:
>> Peter Schade wrote:
>>> I think i readed somewhere the unichrome chipset only supports up to 
>>> 1024x1024. Perhaps thats the problem?
>> So this is an invalid myth bug. As the actress said to the drunken 
>> sailor, 'that's a real hardware problem'.
>> Geoff
> I would agree except that 1080i clips that do not play in Myth play in 
> Xine on the same VIA EPIA SP8000E hardware. As you said, the VIA EPIA SP 
> can output 1920x1080 through VGA. In addition, the CN400 can decode 
> 1080i and 720p MPEG2 video. It is rather stupid that the DVI cannot 
> output either a 1080i or 720p.

I have one HD clip of a tennis match.
It will not play in xine-hd on my SP13000 to my (old) monitor.
  The right side is all pink, and there is no sound.
I will be trying this with the new Dell 1920x1200 (not 1920x1080 as I 
previously posted).
The real question of course, is whether it can play more than 'clips' 
without choking.
Well, actually, the real question is whether I can figure out how to 
make a modeline work...a new jungle to hack at! (NO I have never touched 
a modeline before, beyond putting some into xorg.conf)


              R. Geoffrey Newbury			
            Barrister and Solicitor
       Suite 106, 150 Lakeshore Road West
          Mississauga, Ontario, L5H 3R2

         o905-271-9600 f905-271-1638
           newbury at mandamus.org

        Helping with the HTTP issue
<a href="http://www.w3.org/Protocols/">HTTP</a>

More information about the mythtv-dev mailing list