[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #2512: Live tv studders little bit

Tom Lichti tom at redpepperracing.com
Mon Oct 16 20:24:23 UTC 2006

MythTV wrote:
> #2512: Live tv studders little bit
> ---------------------------------+------------------------------------------
>  Reporter:  chris at christophm.de  |        Owner:  ijr     
>      Type:  defect               |       Status:  reopened
>  Priority:  minor                |    Milestone:  unknown 
> Component:  mythtv               |      Version:  0.20    
>  Severity:  medium               |   Resolution:          
> ---------------------------------+------------------------------------------
> Changes (by chris at christophm.de):
>   * status:  closed => reopened
>   * resolution:  invalid =>
> Comment:
>  I tried the suggested nvidia driver settings. I turned all three off, but
>  with the same studder effects I wrote about. It also doesn't matter, if I
>  turn XvMC on or off. While watching LiveTV, CPU usage of mythfrontend is
>  15%-18% most of the time with every setting I tried. If the studder was
>  not playback related, it could be solved every time by pausing LiveTV for
>  a few seconds. I forgot to mention earlier, that the effects also never
>  occur while watching recordings. So I think neither my mythtv playback
>  settings nor my nvidia settings are wrong. So cause the problem is still
>  there, I reopen the ticket.

Is it possible you are running with a timestretch setting of 1.3x or 
more? Mine stutters at anything greater than 1.2x.


More information about the mythtv-dev mailing list