[mythtv] Backend troubles

Tom Lichti tom at redpepperracing.com
Thu May 4 13:50:44 UTC 2006

Graeme Hilton wrote:
> On Thu, May 4, 2006 03:05, Kevin Kuphal wrote:
>> Has anyone been noticing any problems with backend communications in
>> recent SVN (9829?)  I seem to be having consistent trouble with:
>> 1.  Backend stops logging
>> 2.  Backend responds with bad proto version from mythfrontend and
>> mythweb connections after a period of time
>> 3.  Master backend dies (process gone) with nothing in the logs.  Slave
>> continues to record.
>> Just wondering if anyone else has seen any of these symptoms recently?
>> I think the latter might have just been a segfault of some kind but that
>> is surprising considering the lack of this type of problem with all my
>> previous revisions since 0.19
> I've seen symptoms 1 and 2 on 9775.  Although my backend seems to be able
> to continue communicating with the frontend, just unable to start any new
> recordings.  It happened three times yesterday and I think it's connected
> (or triggered by) EIT scanning.  I updated last night to the myhtv-eit
> branch, ver 9847 and I haven't noticed a failure yet, but then there
> hasn't been much recording activity scheduled since I last restarted the
> backend (about 5 hours ago)
My cards are all SD PVR-x50's, which may explain why I don't see it as 
often. And yes, if recordings are running, they will continue, but I 
can't watch them because the frontend can't connect to the backend to 
list them.


More information about the mythtv-dev mailing list