[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #1117: LiveTV/Recording audio/video stuttering

Keith C mythtv at keithandjill.com
Thu Jan 26 01:33:37 UTC 2006

On Jan 25, 2006, at 4:33 PM, MythTV wrote:

> #1117: LiveTV/Recording audio/video stuttering
> ---------------------------------- 
> +-----------------------------------------
>  Reporter:  raptorjr at hotmail.com  |       Owner:  ijr
>      Type:  defect                |      Status:  new
>  Priority:  minor                 |   Milestone:  unknown
> Component:  mythtv                |     Version:  head
>  Severity:  medium                |
> ---------------------------------- 
> +-----------------------------------------
>  I'm using a pvr-250 and ivtv-0.4.2.
>  When system is rebooted "mplayer /dev/video0" or "cat /dev/video0 >
>  test.mpg" gives perfect sound and picture. No problems at all.
>  If trying LiveTV or if MythTv is making a recording, the resulting  
> file
>  contains audio/video stuttering with about 15 seconds intervals.  
> Quitting
>  MythTV and f.e. "mplayer /dev/video0" is also stuttering. Need to  
> reboot
>  to get smooth video again.
>  A "cat" recording plays nice on any computer. A MythTV recording has
>  stuttering on other computers also.
>  Something is happening when MythTV is capturing from the pvr-250  
> card.

This might be a config issue.  What screen size and bitrate are you  
telling Myth to use for the card (and what tv standard is it  
receiving, ntsc, pal, etc).  Once it gets set by Myth, all subsequent  
recordings on the same card would be recorded at the same settings,  
but a reboot would set them back to defaults.

Keith C

More information about the mythtv-dev mailing list