[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #1087: Deinterlace doesn't work (latest svn)

Dag Nygren dag at newtech.fi
Sat Jan 21 21:18:16 UTC 2006

> Err.  I requested more info with the 'worksforme' status of the ticket.  Read 
> the last paragraph of the Ticket Howto page, linked to at the top of every 
> 'New ticket' page.
>   http://cvs.mythtv.org/trac/wiki/TicketHowTo
> Haven't you ever used a bug tracker before?

I have indeed, quite a lot of them and I have always taken the closed
status to mean that: "I will not look at this any more". But I guess I have 
wrong 25 years then. Sorry for the misunderstanding.

> > I had the same problem here when using Xorg 6.9.0 but didn't really find
> > a solution, downgrading to the previous Xorg version made everything fine
> > again.
> > Which version are you using?
> 7.0, whatever the current ubuntu/dapper is.  Deinterlacing generally has 
> absolutely nothing to do with the version of X you have; In the software 
> decoded case, as in this ticket, it's a _completely_ application side 
> operation.

That's what I thought, but what I told is an empirical fact:
MythTV deinterlacing on my (not very good) Prosavage8 works fine
with 6.8.2, but not with 6.9/7.0.
Could of course have something to do with XV not really working in 6.8.2
(despite claimed support). In 6.8.9 it does work though, but then I get the
deinterlacing issues. And they are exactly the same as the original reporter
said: No effect whatsoever deinterlacing method you choose.
Asking XV to "deinterlace" (XV_VERTICAL_INTERPOLATION) made the
picture watchable, but wasn't really that good , especially since it
created a too high CPU load .

But anyway it doesn't seem to be an isolated problem.


More information about the mythtv-dev mailing list