[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #1356: DTVRecorder::FindKeyframes in 0.19 causes video gltiches in firewire recordings

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Tue Feb 28 13:55:22 UTC 2006

On 2/28/06, Jim Westfall <jwestfall at surrealistic.net> wrote:
> Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote [02.27.06]:
> > >
> > > I just let it run till I noticed some major glitches and it still showed
> > > firewire: total dropped packets 0
> > > when I exited livetv.
> > >
> > > let me know what to do next
> >
> > well, it certainly hasn't fixed the glitches, but now I get a bunch of
> > glitches during playback that are not in the actual recording, if I
> > rewind and play the same section back it doesn't show the glitch...
> >
> > --
> > Steve
> I was able to reproduce livetv glitches if my backend gets over loaded.
> Can you verify this isnt happened to you? you do streaming?
> also, could you try the following 2 patches and see if they help at all.
> Both should cut down on cpu usage when the backend is recording/livetv.
> thanks
> jim

I don't think my backend is getting overloaded. I only have a single
computer be/fe setup right now, and only the firewire recorder has the
glitch problem, my PVR-150 is fine and my HD3000 is fine, I can record
from those two at the same time with no problems as well. My CPU usage
usually sits around 80% when watching 1080i content, lower, ~50% for
720p content, and live tv raises that by ~5-10%.

I'll compile in those two patches, does it matter if I grab the latest
SVN to do so? Should I apply both patches at the same time or test
them seperately?

Thanks for your work and help with this Jim!


More information about the mythtv-dev mailing list