[mythtv] Status of XvMC-VLD playback

Terry Barnaby terry1 at beam.ltd.uk
Wed Aug 16 06:08:07 UTC 2006


Hi,

I have been using MythTv CVS 2005-06-04 on a Via M10K system based
on Fedora Core 3 with few problems. I have decided to upgrade to
Fedora Core 5 with the latest MythTv and although it works the
playback stutters and occasionally stops for more than 10secs before
continuing. I have tried the MythTv RPMS from ATRPMS and also tried the
MythTV SVN 2006-08-14 version.

I notice that although XvMC-VLD is being used, the CPU usage is over 80%
(it was about 20% with MythTv CVS 2005-06-04). Xine seems to run fine on 
the system using just over 20% CPU.

Using the program "mythtv" to test the display I get the output:

2006-08-16 07:05:50.294 VideoOutputXv: Frame h is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:50.294 VideoOutputXv: Frame h is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:50.658 AFD: positionMap[ 20 ] == 5178876.
2006-08-16 07:05:50.774 VideoOutputXv: Frame e is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:50.774 VideoOutputXv: Frame e is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:51.155 AFD: positionMap[ 21 ] == 5432624.
2006-08-16 07:05:51.294 VideoOutputXv: Frame E is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:51.294 VideoOutputXv: Frame E is in use by avlib and so 
is being held for later discarding.
2006-08-16 07:05:51.665 AFD: positionMap[ 22 ] == 5721868.

Are there any known issues with XvMC-VLD decoding at the moment ?

Cheers


Terry


More information about the mythtv-dev mailing list