[mythtv] XVMC-VLD Seg Fault when watching live or recorded

Myles Eftos madpilot at gmail.com
Mon Apr 25 03:59:56 UTC 2005


I haven't been able to get live to tv to work with the XVMC-VLD driver
since 0.16. I just updgraded to 0.18 and I get the same problem.

I can watch  DVDs, videos and even live dvb streams perfectly (4-10%
CPU usage) using xine with the XVMC-VLD driver, so I'm pretty sure my
setup is correct. Running myth without the XVMC-VLD driver displays
the live tv, but it is choppy - I guess becasue the CPU is maxed out
trying to decode the string.

this is all the output I can get from gdb (running mythfrontend -v all)

2005-04-25 11:46:42.679 Broadcasting free space avail
2005-04-25 11:46:42.683 Broadcasting free space avail
2005-04-25 11:46:42.685 nVidiaVideoSync: Could not open device
/dev/nvidia0, No such file or directory
2005-04-25 11:46:42.687 Broadcasting free space avail

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 278533 (LWP 9971)]
0xb685449c in nanosleep () from /lib/libc.so.6
(gdb) bt full
#0  0xb685449c in nanosleep () from /lib/libc.so.6
No symbol table info available.

The nVidia reference concerns me a bit, My configuration string is as follows:

./configure --disable-joystick-menu --disable-lirc --disable-ivtv
--enable-xvmc-vld --enable-opengl-vsync --enable-proc-opt --enable-dvb
--enable-dvb-eit --compile-type=debug

Let me know if you need more info.

Any ideas?

Much appreciated,


More information about the mythtv-dev mailing list