[mythtv] I'd need to have 320x240 PIP size

Robert Rozman rozman at fri.uni-lj.si
Mon Feb 2 19:05:02 EST 2004


thanks for help it works. Only one smaller problem:
I use Phillips webcam and motion to feed videoloopback device on
/dev/video3. Mythtv recognizes this virtual device OK, and works with it -
just video isn't smooth (it goes fast for 2 seconds, then stops for about 1
sec, and then again catches faster for 2 seconds). Since xawtv is displaying
from same device smoothly, I guess there are only some problems with

Is maybe somekind of bufer setting or something similar? Where should I try
to set things up? It shouldn't be problem with CPU power, cause I have
pvr350, pundit 2,4G P4. The whole thing takes about 30% of CPU.

Anothe quick question: can I switch to other device in PIP ?

Thanks for help in advance,



----- Original Message -----
From: "Isaac Richards" <ijr at po.cwru.edu>
To: "Development of mythtv" <mythtv-dev at mythtv.org>
Sent: Monday, February 02, 2004 11:19 PM
Subject: Re: [mythtv] I'd need to have 320x240 PIP size

> On Sunday 01 February 2004 04:08 pm, Robert Rozman wrote:
> > Hi,
> >
> > some time ago I had problem with mythtv showing stream from
> > device in PIP as second tuner. The picture was green and garbled. Now I
> > found out that if I use xawtv under same size (160x120) it looks same,
> > normal as at least 320x240.
> >
> > Is there any easy way to change PIP size (maybe it's hardcoded in source
> > code somewhere) ?
> It is hardcoded.  You'd need to change it in NuppelVideoRecorder.cpp
> (SetOptionsFromProfile, around line 350) to get it to capture at a higher
> resolution.  If you want to display at a higher resolution as well, that's
> videooutbase.cpp, around line 100.
> Isaac
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-dev

More information about the mythtv-dev mailing list